Wat is Silgranit?

SILGRANIT bestaat uit 80% fijn gemalen graniet. Dit wordt verbonden met een acrylmatrix, keramiek en kleurpigmenten. Al deze stoffen samen zorgen voor de onovertroffen eigenschappen van SILGRANIT.

SILGRANIT is hittebestendig tot 280 °C.

SILGRANIT is steenhard en resistent tegen krassen. Normale impact van pannen en kookpotten of glazen die vallen, zullen geen breuk of barst veroorzaken.

SILGRANIT is perfect veilig voor het gebruik van voedingsmiddelen en is hygiënisch.

Spoelunits in SILGRANIT zijn door hun gepatenteerde hygiëne-beschermingsformule namelijk vuilafstotend en eenvoudig te onderhouden. Deze ingebouwde antibacteriële bescherming vermindert de groei van bacteriën gemiddeld met 98%.

SILGRANIT is erg gemakkelijk in onderhoud. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een spons en een beetje water. Voor meer hardnekkige vlekken raden we het gebruik van een standaard commercieel reinigingsproduct of BLANCOACTIV aan.

Dankzij nieuwe, uitstekende materiaaleigenschappen biedt SILGRANIT een voor gekleurde composietmaterialen ongekende onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid.

Het materiaal is doorbakken SILGRANIT en de kleur ligt dus niet als toplaag op de spoelbak. Normaal huishoudelijk gebruik zorgt dus niet voor kleurveranderingen. Ook direct zonlicht heeft geen invloed op de kleur.

Omdat het oppervlak van SILGRANIT zeer hard en slagvast is, kunnen metalen objecten zoals kookpotten metaalsporen achterlaten wanneer ze tegen het oppervlak schuren. Met de ruwe kant van de spons en wat water kunt u deze vlekken eenvoudig verwijderen. Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of poeder gebruiken.

Met de ruwe kant van de spons en wat warm water. Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of poeder gebruiken.

Verkleuring komt voor door kalkresten op de spoelbak die verkleuren door bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn. Dit wekt de indruk dat de spoelbak zelf verkleurd is.

Deze kalkvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een commercieel poetsmiddel, azijn of onze BLANCO ACTIV in combinatie met water van ongeveer 60° C. U kunt dit enkele uren laten weken en de spoeltafel zal daarna gemakkelijk schoon te vegen zijn.

BLANCO heeft maar liefst zeven patenten voor SILGRANIT, wat het materiaal uniek maakt in de wereld. De drie neutrale certificaten van LGA Nüremberg bewijzen des te meer de excellentie van dit materiaal.