Wat is het voordeel van kokend water kraan?

Wat is het voordeel van kokend water kraan?

Een kokend water kraan bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een klein reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Lees meer over de werking.

Een kokend water kraan bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.

Wij verkopen twee 3-in-1-kranen: de Fusion en de Flex. Beide modellen leveren koud, warm en kokend water op de momenten dat jij dat wilt. Daarbij heeft de Flex een buigzame uittrekslangslang voor warm en koud water, waarmee je bijvoorbeeld heel handig de spoelbak kunt schoonspoelen. Beide kranen kunnen gewoon in het gat van je huidige kraan geplaatst worden.

Je kunt kiezen uit verschillende reservoirs. Het PRO3-reservoir levert 3 liter kokend water, het COMBI(+)-reservoir 7 liter kokend water.  Ze leveren niet alleen kokend, maar ook koud en warm water (40-65°C), de COMBI+ zelfs onbeperkt. Gebruik hem als keukenboiler en je hoeft nooit meer te wachten op warm water. Door hun goede isolatie zijn onze reservoirs extreem zuinig. Onze COMBI en COMBI+ reservoirs hebben zelfs energielabel A.

Kokend water, direct uit de kraan. Is dat wel veilig? Hier onder vind u een uitleg waarom dat dit wel veilig is.

De vraag of een kokend water kraan wel 100% veilig is, is een volkomen begrijpelijke. Jaarlijks lopen honderden mensen brandwonden op door kokend water. Vooral met jonge kinderen en kokend water is het oppassen geblazen. Daarom kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat een kokend water kraan, náást heel handig, vooral ook een zeer veilige keuze is voor ieder huishouden. Dat heeft vier belangrijke redenen.

Vanwege de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dát je je handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zul je je handen hebben teruggetrokken nog vóórdat je je echt brandt. Dat komt omdat de kokenwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is. Hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die je over je heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.

Dankzij een uitgekiend beveiligingssysteem geeft een kokend water kraan nooit zomaar kokend water. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Dit systeem is uitgebreid getest. Door de tegennatuurlijke druk-draai-beweging is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Jonge, onderzoekende kinderen zijn op deze manier beschermd. Bovendien heeft de knop een lichtring die bij het tappen gaat gloeien om de gebruiker te waarschuwen: pas op, ik geef kokend water!

Bij alle modellen is de uitloop goed geïsloeerd, waardoor je je na het tappen van kokend water niet aan de keukenkraan zelf kunt branden. Ook is er in de keukenkraan een aparte aanvoer van het warm en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang.

Niks mis met de waterkoker of fluitketel. Maar als je alle voordelen van de kokend water kraan op een rijtje zet, kan het een makelijke keuze zijn voor in uw keuken.

OVER ONS

Spoelbak-keuken.nl is een flexibel bedrijf dat keukenspoelbakken voor de laagste prijsgarantie kan leveren. We werken samen met verschillende producenten en bieden daarmee de meest interessante prijzen aan van Nederland en België!