Wat is het voordeel van een keramiek keukenspoelbak?

Wat is het voordeel van een keramiek keukenspoelbak?

Spoeltafels en spoelbakken in keramiek creëren een aangename, huiselijke atmosfeer. Een keramiek keuken spoelbak combineert harmonieus met zowel traditionele keukens als moderne designs – ofwel om een contrast te voorzien of om voor een match te zorgen met bestaande kleuren en vormen.

Materiaal: Keramiek is een industrieel vervaardigd product, gebaseerd op klei, dat onder extreem                                                  hoge temperaturen wordt gebakken.

Uitstraling: Keramiek heeft de allure van natuursteen, het geeft uw keuken een stoere look.              De keramische spoelbak geeft een authentieke uitstraling.

Duurzaamheid: Kiezen voor keramiek is ook ecologisch verantwoord. Dit product is 100% samengesteld uit natuurlijke materialen en geeft geen substanties af die schadelijk zijn voor het milieu.

Voordelen van een keramiek spoelbak:

  • Keramiek keukenspoelbak is vlek- en zuurbestendig.
  • Keramiek keuken spoelbak is kras- en hittebestendig.

Je kan dus bijvoorbeeld een warme schaal of pan op keramiek plaatsen zonder enig risico op beschadiging. (maximaal 280 °C)

  • Keramiek keukenspoelbak is ook kleurvast. Het natuursteen blijft altijd mooi. Ook bij direct zonlicht.
  • Keramische keuken spoelbakken zijn uitzonderlijk slagvast.
  • Keramische keuken spoelbakken zijn erg makkelijk te reinigen en onderhoudsvrij.
  • Attractieve, matglanzende kleuren.
  • Keramiek geeft uw spoelbak een mooie, elegante vormgeving.
  • Keramische spoelbakken zijn niet poreus, vocht tast de spoelbak niet aan. En voedselresten trekken niet in uw spoelbak.
  • Een keramiek keukenspoelbak vereist geen extra behandeling en moet dus niet beschermd of geïmpregneerd te worden.

De speciale laag vult de poriën en maakt het oppervlak gladder. De waterafstotende laag laat toe dat het water vlotter wegloopt en dat vuil niet achter blijft. Dit vermindert de kalkaanslag. Een vochtige doek met wat milde detergent volstaat om te reinigen.

Moderne productiemethoden- en technieken en de decennialange ervaring van onze deskundige vakmensen zorgen ervoor dat de kwaliteit van onze producten consistent hoog blijft. De grootst mogelijke zorgvuldigheid doorheen heel het productieproces zorgt voor een maximale precisie, tot en met het kleinste detail.

Grondstof: klei is een natuurlijk product, niet schaars en lokaal beschikbaar.

Keramiek is een materiaal met minimale milieubelastingen. Ook tijdens het productieproces wordt er gedacht aan het milieu. Water voor het spoelen van de apparatuur wordt gereinigd en hergebruikt en restwarmte uit de ovens wordt ingezet bij het droogproces van de ongebakken producten.