Wat is Fragranit?

Wat is Fragranit?

Graniet is niet enkel een van de hardste materialen ter wereld, maar ook een van de mooiste.

Hieronder vind u de voordelen van Fragranit en waarom dat dit een goede keuze kan zijn voor u.

Granieten spoelbakken zijn bijzonder elegant en geven uw keuken een natuurlijke look. Ons verwerkte graniet heeft een subtiele glans en voelt warm aan. Het oppervlak heeft een fijne structuur, maar is niet poreus, waardoor het aan de strengste hygiënische normen voldoet.

Franke’s slijtvaste Fragranit bestaat voor 80% uit natuurlijk kwartszand afkomstig van een hoogkwalitatieve steengroeve uit het Zwarte Woud en voor 20% uit bijzonder hard acrylhars dewelke door toevoeging van kleurpigmenten tot een decoratief geheel gevormd worden.

Fragranit is het vierde hardste materiaal wereldwijd na diamant, robijn en topaas. Het is breukbestendig, slijtvast maar ook ongevoelig voor krassen, koude en hitte tot 280° C.

In de keuken zijn bacteriën onaanvaardbaar. En dankzij zijn Sanitized®-behandeling wordt Franke erkend als pionier in het ontwikkelen van samengestelde materialen voor spoelbakken op basis van graniet.

Keukens kunnen kritieke omgevingen zijn voor de verspreiding van bacteriën en vereisen dan ook speciale aandacht voor hygiëne. Op onbeschermde oppervlakken kunnen bacteriën zich om de 20 minuten vermenigvuldigen en zo de hygiëne negatief beïnvloeden. De geïntegreerde Sanitized®-hygiënefunctie in de Fragranit spoeltafels helpt deze zone proper te houden en zorgt tevens voor een duurzame bescherming van de spoeltafel. Tests hebben aangetoond dat met Sanitized® behandeld Fragranit de groei van bacteriën en microben met 99% vermindert.

Meestal hoeft u alleen maar het oppervlak in cirkelvormige bewegingen schoon te vegen met een ingezeept microvezeldoekje en het dan grondig af te spoelen. Gebruik geen schuurmiddel, -poeder, bleekmiddel of ontstopper.

Het granietzand wordt op 600° C in de verbrandingsoven gekleurd waardoor het niet enkel kleurvast en lichtbestendig is, maar tevens ook bestand tegen de in het huishouden gewoonlijk gebruikte zuren en vuil.

Vul uw keuken met prachtige kleuren en elegant graniet. Er is gegarandeerd een granieten spoeltafel van Franke die perfect bij u past.

OVER ONS

Spoelbak-keuken.nl is een flexibel bedrijf dat keukenspoelbakken voor de laagste prijsgarantie kan leveren. We werken samen met verschillende producenten en bieden daarmee de meest interessante prijzen aan van Nederland en België!