Hoe onderhoud ik het beste de keukenspoelbak?

De spoelbak is een van de meest gebruikte elementen in uw keuken. Graniet, roestvrijstaal of keramiek, hoe zorgt u ervoor dat uw spoelbak zo mooi mogelijk blijft en dat er niet teveel bacteriën op komen en hoe behoudt ik de oorspronkelijke look? Hieronder vindt u  advies om uw mooie spoelbak te beschermen tegen de sporen van de tijd en achtergelaten vuil.

In ons assortiment bij accessoires ziet u van zelf staan onderhoudsproduct hier vind u verschillende onderhoudsproducten om u spoelbak zo nieuw mogelijk te laten uitstralen, wilt u deze producten niet aanschaffen kunnen de volgende tips u waarschijnlijk helpen we zullen er een aantal op een rijtje zetten voor u.

Hoe houd ik mijn granieten spoelbak als nieuw, Door zijn eigenschappen staat graniet bekend om zijn onderhoudsvriendelijkheid.

Bij sommige spoelbakken is zelfs een antibacteriële behandeling in de spoelbak verwerkt, waardoor bacteriën helemaal geen kans krijgen.

Graniet is bestand tegen de schurende kant van de spons en kan worden schoongemaakt met een eenvoudige schuurcrème of zwarte zeep.

Het is u aan te raden om geen keramisch mes op uw granieten spoelbak te gebruiken.

Hoe onderhoudt ik mijn roestvrijstalen spoelbak, Spoelbakken in inox zijn gevoelig aan kalk. Gebruik azijn of water en zeep om de spoelbak te reinigen.

Voor het verwijderen van kalksporen is warme witte azijn aanbevolen. Laat de azijn 20 minuten inwerken en spoel na met water, om kalkaanslag te voorkomen kan u de spoelbak met een zachte doek drogen.

Gebruik ook nooit geen bleekwater want dat kan corrosie veroorzaken, en gebruik beslist nooit geen schurende reinigingsmiddelen die krassen kunnen maken op uw spoelbak, dit is altijd af te raden.

De keramieken spoelbakken zijn bestand tegen krassen, en hete en koude temperaturen en is gemakkelijk te onderhouden met spons, water en zeep, gebruik beslist nooit geen ontkalkingsmiddelen of middelen op basis van soda, zoutzuur enz.